středa 23. prosince 2015

Wifi problems




Když se stěhujete do nového bytu, čeká vás hrůza v podobě třídění, vyhazování, balení a opět vybalování věcí. Když zařizujete nový byt z ničeho, čeká na vás hrůza v podobě nákupů a organizování věcí, které jsou nezbytné pro pohodlné fungování domácnosti, ale člověk si je úplně neuvědomuje.

Napadlo vás někdy, jak dobrý vynález je odpadkový koš? Pokud ho máte, nemusí se vám pytel na odpadky válet po zemi. Dalším skvělým vynálezem je rychlovarná konvice, ostrý nůž a žárovka, o toaletním papíru ani nemluvě. Občas se hodí polštáře, hrnce, vařečky a mýdlo. Pokud máte štěstí, že jste si vzpomněli na prášek na praní, budete potřebovat sušák na prádlo. A žehlička s žehlícím prknem taky není špatný nápad.

V dnešní internetové době je jednou z nezbytností internet. My jsme ho začali zařizovat téměř hned po převzetí klíčů od garsonky. Díky informaci, ze v domě je „společný internet, jen zavolejte správci a ten to zařídí“ jsme doufali, že budeme mít ušetřenou práci. Správce nás odkázal na jiného správce, který šéfuje internetu v domě. Ten to už ovšem na starost neměl, tak jsme byli odkázáni na dalšího, který nám sdělil, že internet si zařizuje každá jednotka zvlášť. Dobrá, po hodině telefonování jsme byli tam, kde jsme vlastně měli být od začátku. Bylo to na nás.




V předvánoční akci jsme u nejmenovaného operátora pořídili modem společně s internetem za zvýhodněnou cenu. Kurýr s balíčkem se měl ozvat druhý den. Ozval se, ale na domluvené místo ve smluvený čas nepřijel. Volal dokonce i druhý den, ovšem se stejným výsledkem. Třetí den jsme objednávku stornovali a zašli do kamenné prodejny.

Z obchodu jsme si modem slavnostně odnesli do garsonky a zapojili ho. Nezačal fungovat dvou dvou hodin, jak měl, a nezačal fungovat ani do 48 hodin, jak nám bylo sděleno na info lince, když jsme se ptali, co se děje. Když nefungoval ani po pěti dnech, dopřepojovali jsme se k technikovi, který nám sdělil, že se stala systémová chyba a nejlepší, co můžeme udělat, je zajet si na pobočku pro novou SIM kartu. S ní nakonec vše fungovalo. Uvidíme, jak dlouho se potáhne jednání o kompenzaci.

To je konec mého ne příliš vánočního příběhu. Starostí má každý nad hlavu a určitě nechci přispívat k uspěchané náladě. S bydlením je neustále nějaké zařizování, tak chci pouze ukázat, že v tom nejste jediní – jedeme v tom všichni.



Přeji hezké svátky!  

Žádné komentáře:

Okomentovat